Acord entre Euromanager i l’IE per a impulsar la ocupabilitat en empreses internacionals
Euromanager i l’IE col·laboren per a facilitar la incorporació a empreses internacionals dels alumni de l’escola de negocis
Els titulats per l’Instituto de Empresa (IE) tindran l’oportunitat d’accedir a l’àmplia xarxa internacional Intersearch de la qual forma part Euromanager, amb seus a 50 països, mentre que la companyia de headhunting podrà reclutar el talent que sorgeix a la prestigiosa escola de negocis.
10 de març
Euromanager i l’ Instituto de Empresa han signat recentment un acord de col·laboració amb el propòsit d’impulsar internacionalment l’ocupabilitat dels estudiants de la reconeguda escola de negocis. Així, aquest conveni facilita als alumnes de l’IE accedir a les 100 oficines de la xarxa Intersearch -la més extensa a nivell global- i, al seu torn, permet Euromanager establir una aliança estratègica amb una de les escoles de negoci del món més importants i poder acudir-hi per trobar el talent i el coneixement que formen.
Alberto Abadías, soci d’Euromanager, subratlla que l’acord “permet als alumni de l’IE accedir a cadascuna de les oficines de Intersearch per a possibles oportunitats, un cop estiguin al país que els interessa, i d’altra banda, facilita a Euromanager l’aliança amb aquest talent que té l’Instituto de Empresa, un centre d’excel·lència reconegut a nivell mundial”.
Por la seva part, Mariano Ballesteros, director d’ Euromanager, assenyala que per a l’empresa de headhunting “és un pas molt important, ja que la nostra imatge surt molt reforçada com a conseqüència d’aquest acord. A més de produir-se una vinculació clau amb una de les més importants escoles de negocis del món -on hi ha grans directius que ara mateix estan ocupant llocs de responsabilitat en les empreses-, obre la possibilitat de tenir el coneixement dels primers espases, els quals han realitzat un màster a l’Instituto de Empresa, i sense cap dubte oferir als nostres clients el millor”.
En què consisteix l’acord?
Ana Herranz, directora d’Alumni i EMBA Career Services de l’IE, detalla el protocol a seguir perquè els alumnes de l’escola puguin beneficiar-se de la xarxa Intersearch:
- Euromanager comparteix la llista d’oficines / direcció i persona de contacte que es posarà a disposició dels alumnes..
- Les reunions es concerten quan l’ alumne estigui residint al país de l’oficina. No s’estableixen trobades o trucades amb candidats que estiguin pensant traslladar-se a un país i encara no resideixin en ell.
- Els alumni han de tenir una experiència mínima de 8 anys. Al concertar la cita han de fer arribar el seu CV perquè el consultor comprovi que ha fet un màster a l’IE i els seus anys d’experiència.
- L’alumne ha de comunicar quins són els seus objectius de carrera. Si planteja un canvi radical respecte a la seva trajectòria anterior, el consultor pot rebutjar la reunió.
Una aliança recolzada per l’àmbit acadèmic i empresarial
L’acord va ser anunciat el passat 20 de febrer en un esdeveniment celebrat al Pabellón de Papel del carrer Serrano de Madrid. Van assistir-hi alumnes, exalumnes, professors, representants de l’Instituto de Empresa i d’Euromanager, així com responsables del sector dels RRHH i el món empresarial.
Posteriorment va tenir lloc una taula rodona en què van participar Marta Bretos, directora corporativa de RRHH de Grupo Prisa, Juan Lizariturri, conseller independent i Mariano Ballesteros, director d’Euromanager, comptant amb la moderació d’Ana Herranz. S’hi van tractar temes de màxima actualitat, com els nous perfils de lideratge o les habilitats que es requereixen dels treballadors en un entorn actual tan digitalitzat i canviant.
En aquest sentit, Bretos va incidir en que “el lideratge canvia, sobretot per ser més col·laboratiu i fer-se més transversal i assequible. Busquem líders que comparteixin molt més els seus valors amb els seus equips i que millorin les condicions de l’equip en general”.
Seguint aquesta línia, Ballesteros va sostenir que “les organitzacions tendeixen a ser més transversals i la formació, més multidisciplinar. És molt important que quan les persones treballen en diferents projectes puguin aportar en cada un d’ells aspectes diferents. És a dir, que tens al mateix equip gent que ve de sistemes, de finances, de RRHH o de comercial i treballen junts amb una finalitat comuna. A més, cada un aprèn de qui té al costat”.
A més, Bretos va detallar que “en plena transformació digital, el que més valorem és com es mou el candidat a l’entorn digital” i ha assenyalat com a valors fonamentals “el treball col·laboratiu, la innovació, la proactivitat, la resiliència i l’acceptació d’uns rols canviants en l’organització”.
Visualitzar vídeo: https://vimeo.com/393484571